En stor omvæltning

At flytte til udlandet er en stor omvæltning for dig og din familie. I står overfor kulturelle forandringer, familielivsforandringer, livsstilsændringer, arbejdskulturelle omvæltninger osv. Der er mange ting, du og din familie skal forholde jer til på én gang.

Én ting du skal huske på som forælder – i hele virvaret – er at tage stilling til hvordan du vil gribe udviklingen af det danske sprog an på vegne af dine børn. Hvad enten du har børn i skolealderen, der allerede kan flydende dansk, eller du har mindre børn, der skal til at lære dansk, så er det vigtigt at tænke over dine ønsker for børnenes sprogudvikling.

I videoen herunder giver Carina Kjær Busk nogle gode råd om, hvordan du som forælder kan forberede dit barn på en ny hverdag:

To sprog fra første dag i udlandet?

Dagligdagen kan være kaotisk i begyndelsen af et udlandsophold, og fokus er ofte på at vænne sig til de nye omgivelser. Men det danske sprog er vigtigt at holde fast i. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt det danske sprog kan glide ud.

Hvis du har børn, der allerede kan dansk, kan danskundervisning fungere som et trygt og hyggeligt indslag i en ny hektisk hverdag. Hverdagen, der på et split-sekund forandrede sig, og vendte op og ned på alting.

Læs også: